Wednesday, April 14, 2021

Latest Blog

ИСТОРИСКИ ДОКУМЕНТИ ОД КОИ СЕ ПЛАШАТ ГРЦИТЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ВИСТИНАТА
МАКЕДОНИЈА

ИСТОРИСКИ ДОКУМЕНТИ ОД КОИ СЕ ПЛАШАТ ГРЦИТЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ЈА ВИСТИНАТА

Продолжуваме со серијата официјални документи со кои се побиваат грчките и бугарските тврдења дека македонскиот јазик и нација се измислени и дека се формирани со одлука на Јосип Броз Тито и Коминтерната. Благодарение на поранешниот…

ГРЦИТЕ И БУГАРИТЕ СЕ ПЛАШАТ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ А ПРИЧИНАТА ЗА ТОА Е
МАКЕДОНИЈА

ГРЦИТЕ И БУГАРИТЕ СЕ ПЛАШАТ ОД ПОСТОЕЊЕТО НА МАКЕДОНЦИТЕ А ПРИЧИНАТА ЗА ТОА Е

Според подоле напишаното може да се увиди дека Грците и Бугарите се вештачка творба за да се негира постоењето на Македонците како еден од најстарите народи во Светот и со сигурност најстар во Европа Руски…

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ГИ КАЗНУВА ГРЦИТЕ
МАКЕДОНИЈА

АЛЕКСАНДАР МАКЕДОНСКИ ГИ КАЗНУВА ГРЦИТЕ

АЛЕКСАНДАР УБИВА ШЕСТ ИЛЈАДИ ГРЦИ ВО ТЕБА Еден од најголемите докази дека Македонците немале никакви етнички и биолошки врски со Грците, дава токму големиот грчки мислител од тоа време Демостен. Тој ги нарекува Македонците ”варвари”,…

НА ОВИЕ ВЕЌЕ ИСТОРИСКИ НАСТАНИ ОД ВЕЛЕС СЕ СЕЌАВААТ САМО ПОСТАРИТЕ ГЕНЕРАЦИИ
ВЕЛЕС

НА ОВИЕ ВЕЌЕ ИСТОРИСКИ НАСТАНИ ОД ВЕЛЕС СЕ СЕЌАВААТ САМО ПОСТАРИТЕ ГЕНЕРАЦИИ

На овие историски случувања кои се случиле во Велес во далечната 1979 година се сеќаваат само постарите генерациии станува збор за поплава кога реката Вардар буквално го поплавува градот.

Разочарувањето на граѓаните е очигледно поради погазеното достоинство и изневерените очекувања.
МАКЕДОНИЈА

Разочарувањето на граѓаните е очигледно поради погазеното достоинство и изневерените очекувања.

Денес бевме во посета на селата Отовица и Сујаклари. Разочарувањето на граѓаните е очигледно поради погазеното достоинство и изневерените очекувања. Сепак, веруваат во Обнова, веруваат во искрените намери и покажуваат одлучност за промени!

ЦИА:ИМАШЕ ОБИД ЗА МАКЕДОНСКО ОБЕДИНУВАЊЕ ВО 1950 ГОДИНА
МАКЕДОНИЈА

ЦИА:ИМАШЕ ОБИД ЗА МАКЕДОНСКО ОБЕДИНУВАЊЕ ВО 1950 ГОДИНА

Документите за поранешна Југославија што ги објави ЦИА покажуваат дека Советскиот Сојуз неколку години по завршувањето на Втората светска војна вложувал големи напори за нерешеното македонско прашање наспроти индиферентниот став што го имале југословенските власти.…