January 21, 2022

tvvesti.com

секогаш проверени информации

РАЗЛИЧНИ МИСЛЕЊА ЗА СОСТАВОТ НА ВЛАДАТА

Разговорите за формирање на евентуална коалиција со условувања што одат со пренагласување на националната припадност и со елементи на национализам не се добра основа за разговори за формирање на идната влада, оценува политичкиот аналитичар Исмет Рамадани во разговор за МКД.мк.

Откако по завршувањето на изборите, претставници на ДУИ инсистираат на нивниот концепт „прв премиер Албанец“, Рамадани вели дека ДУИ претерува со премногу нагласување на „националното“ во однос на функцијата премиер и во однос на евентуалната коалиција со СДСМ. Според него, кај одредени експоненти на партијата се забележува и малку фрустрација, па дури и агресивност. Целата статија ТУКА