January 21, 2022

tvvesti.com

секогаш проверени информации

Рашковски: Имам софтвер кој може да испечати датум и Македонија да оди напред

Бидејќи веќе е повеќе од јасно дека и Декември месец нема да се добие долго посакуваниот датум за преговори со ЕУ, нашите интелектуалци и махери во својот занает најдоа решение како да и помогнат на својата татковина Македонија.

Немало датум!?? Ма како неа датум! Па многу е едноставно можеме самите да си направиме датум се што треба да се направи е само добар софтвер кој што има да исфрла датуми не само за почеток на преговори со ЕУ туку и за било што друго.

Според она што успеавме да го дознаеме Рашко Веќе на големо ја прави стратегијата за производство на новиот софтвер кои ќе биде направен според најновите параметри за правење на софтвер во ИТ индустријата.

Софтверот ќе биде отпорен на хакирање и крадење на датуми. Така да конечно ќе биде решшен проблемот во Македонија и ќе добиваме датуми во секое време за што и да ни биде потребно.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ.