January 21, 2022

tvvesti.com

секогаш проверени информации

Милошоски на конференција во Вашингтон: Нема датум за Македонија во декември

Вакви се заклучоците од разговорите што пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ, Антонио Милошоски, на маргините на конференцијата за трансатланска безбедност, во Вашингтон, ги имал со повеќе европски делегати.

Денес во Вашингтон на маргините на конференцијата за трансатланска безбедност успеав да поразговарам со колегите Седрик Перин (Франција), Ине Сериде (Норвешка), Јан Фарски (Чешка Република), Моника Грегорчич (Словенија), Мими Кодели (Албанија) и Аудронис Азубалис (Литванија) на теми од билатерален интерес, како и за дискусиите во Брисел поврзани со процесот на европските интеграции. Целата статија прочитајте ја ТУКА Извор: република.мк