January 21, 2022

tvvesti.com

секогаш проверени информации

3aeв му одговори на Трифонов: Ние сме Македонци, се дpyго повpeдува

Премиерот Зоран Заев денеска даде свој коментар по провокациите од Слави Трифонов, кој претендира да биде иден премиер на Бугарија и не нарече „северномакедонци“.

„Ние сме Македонци и секој друг назив повредува. Така е и со нашите браќа, кои се Бугари и очекувам да се корегираат во ваквите изјави. На сите ни е должност да градиме пријателство и нашите односи да бидат најдобри“, истакна Заев. Извор: курир.мк