August 9, 2022

Лажна вест е дека македонскиот јазик станал официјален јазик на Европската унија

Секој чекор напред кон Европската унија е за поздравување и претставува успех на голем број генерации кои во последните дваесет години се бореле за полноправно членство во ЕУ. Затоа го поздравуваме чинот на упатувањето на Предлог преговарачката рамка од Европската комисија до Европскиот Совет. Но, наведениот чин не значи дека Македонија истовремено има добиено и датум за отпочнување на преговори за членство во ЕУ, нагласи денеска Тимчо Муцунски, секретар за меѓународна политика на ВМРО-ДПМНЕ и кандидат за пратеник. Целата статија прочитајте ја ТУКА

EfIhjEhiVZjACvmw