October 7, 2022

ЌЕ ИМА ЛИ НОВИ МЕРКИ: Комисијата за заразни болести ќе заседава утре, старите мерки важат до вторник

Утре заседава Комисијата за заразни болести на која ќе требеа да се одличи дали новиот пакет на рестриктини мерки ќе остане на сила.

Новиот пакет на мерки истекува за два дена, односно на 20-ти април.

Пакетот рестриктивни мерки кој беше донесен пред две недели, опфаќаше затворање на сите угостителски објекти, кафичи, ресторани, фитнес клубови, обложувалници и слично.

Ова се должи на третиот бран кој е и најголем во ковид пандемијата во Макеоднија. Во овој период здравствениот систем беше оптеретен со голем број на хоспитализирани лица, па беа отворени и неколку нови модуларни болници. Извор: kurir.mk

EfIhjEhiVZjACvmw