October 7, 2022

Hykлеapка oд KУMAHОВО: Инспekтop се договapa со дилep – „Hиkoj неma да те диpa од koлегите“

Никој нема да те дира од колегите. Значи зависи од тебе, јас едно ќе ти кажам јас веќе нема да ти вакво. Али едно друго значи да знаеш на улица ако се сретнемо ќе имаш проблем, а јас можам да те бутnам кога сакам, имам конкретни информации за тебе лично, ама ти ме играш мушки, едно кажуваш друго постапуваш и ми креваш глас, вака започнува снимен телефонски разговор кој трае две и половина минути помеѓу локален дилер во Куманово и инспектор на НТШ во градот, а чија снимка се шири вирално на социјалните мрежи.

Едниот криминалец Македонец, другиот Албанец инспектор, дружбата функционира одлично и со разбирање како што би рекол и самиот Заев „едно општество за сите“.

Инспекторот за наркотици во Куманово го уверува дулерот кој пуши џоинт додека разговара со инспекторот дека за него има доволно материјал да го уапси, но нема да го апси. Дилерот од друга стана пак вели дека имал домашни проблеми и вели дека тоа што е договорено ќе биде завршено само му е потребно малку време.

-И јас сум човек од крв и месо, треба да се прилагодам малце ти кажав, а тоа што ти кажавќе го завршиме стојам на збор јас.

Инспекторот инсистира договореното да се заврши. Целата статија и видеото погледнете ги ТУКА

EfIhjEhiVZjACvmw