October 7, 2022

Мирка Велиновска – кога црпанати водат политика добиваш…

Се тече се се менува, само времето стоо што би рекол Црпко Човекојадец Први самозванец на непостојниот северџан. Веројатно затоа во Македонија, окупирана од западниот неофашизам, никој од т.н политичко-експертутската елита не ги следи и не ги разбира тектоснските промени што што го зафатија светот. Затоа за нив Сонцето што изгева на Запад е единствена опција која гарантира живот и просперитет. Не им е важно што се работи за халуцинација.

Имаше еден министер за надворешни работи на Македонија, Никола Поповски, кој на една панел дебата кај Миленко Неделковски, на мое прашање зошто македонската делегација во ООН гласаше топтан со земјите членки на ЕУ, САД, Канада и Австралија против резолуција во полза на Палестина, ми рече дека Македонија во одлуките се води, односно, секогаш ги следи политиките на СЕРИОЗНИ ДРЖАВИ. Целата колумна прочитајте ја ТУКА

EfIhjEhiVZjACvmw