October 7, 2022

Почнаа 3akaните кон народот:Кој нема да се попише ќе добие пет години 3aтвop

Темата за организирање на попис во Македонија по долги години ги вжешти коментарите на граѓаните кои се поделени по ова прашање. Дел од нив се за попис, дел сметаат дека од статистички процес тој ќе премине во политички, а дел пак и најавуваат дека нема да се попишат или нема да ги вреднуваат резултатите на истиот.

Токму поради тоа вчеравечер во текот на свое телевизиско гостување Апостол Симовски, директор на Државниот завод за статистика (ДЗС) се закани дека кој нема да учествува во пописот ќе одговара кривично, а за тоа е казна од 5 години затвор. Целата статија ТУКА Извор: infomax.mk

EfIhjEhiVZjACvmw