Димитар Апacиев ја тyжи државата за незakoнcко пpиcлушкyвање

Димитар Апacиев ја тyжи државата за незakoнcко пpиcлушкyвање

Ја известуваме јавноста дека, претседателот на Левица, Димитар Апасиев, вчера, на ден 11.01.2021, на покана на Основен кривичен суд – Скопје, во својство на оштетен, достави писмена изјава во врска со незаконското следење на лични комуникации.

Имено, станува збор за кривичниот предмет КОК бр. 47/17, во јавноста познат како „Таргет – Тврдина“.

„Со оглед дека од т.н. Специјално јавно обвинителство (СЈО) добив потврда за незаконското следење на моите комуникации, го известувам Судот дека се чуствувам за оштетен поради незаконско следење, т.е. прислушкување на моите телефонски разговори за подолг период“, стои во изјавата на Апасиев. Целата статија ТУКА Извор: infomax.mk

МАКЕДОНИЈА