Kapaкачанов не знaе веќе како да не навреди – Македонците биле пoлoши од нaциcтитe

Kapaкачанов не знaе веќе како да не навреди – Македонците биле пoлoши од нaциcтитe

Македонија носела закони кои биле полоши и од законите на нацистичка Германија тврди бугарскиот вицепремиер Красимир Каракачанов во својот последен напад врз Македонците.

Бара ли бугарскиот вицепремиер и министер за одбрана, Красимир Каракачанов, извинување за македонските Бугари или за Бугарите во Македонија од страна на македонските власти и зошто неговите заблуди се претвораат во бугарски манипулации со бројки, што се пренесуваат на европски терен како пречка за официјален почеток на преговорите на македонскиот пат за членствово во ЕУ?

Ова се прашањата, пишува во своја анализа порталот пресингтв.мк што се наметнуваат по последниот настап на Каракачанов во кој уште еднаш и се закани на Република Македонија дека уште долго ќе чека за влез во Унијата.

Каракачанов во гостување во емисијата „Ова утро“ на бугарската национална телевизија Би-ти-ви, меѓу другото рече: Целата статија ТУКА Извор: infomax.mk

МАКЕДОНИЈА