February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

120 години Македонска воена индустрија наскоро ќе го лансираме црешовото дронче

Македонија е држава за пример на стабилност во регионот и пошироко, покрај фактор за стабилност нашата држава поседува и многу богата историја.

Сите ние знаеме дека во 1903 година за време на републиката биле направени црешови топови кои пукале во битките со турскиот аскер.

За разлика од другите топови во тој период нашите црешови топчиња за време на битките работеле на фер сооднос односно кога пукале околу себе потепувале пет комити но од другата страна и пет турци припадници на аскерот.

„Ние како државен врв сме горди на нашите успеси по повод 120 години македонска воена индустрија наскоро ќе биде ласирано црешовото дронче истото ќе биде мултинаменско и ќе испукува семки од цреша односно проектили со голем дострел“.

Во овие моменти немаме информација колав ќе биде капацитетот за производство на црешови дрончиња но со сигурност знаеме дека на одбрани локации тимовите на АРМ садат црешови дрва кои ќе бидат употребени како суровина за изработка на дроновите.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ!!!

ДОКОЛКУ СТАТИЈАТА Е КАТЕГОРИЗИРАНА КАКО САТИРА СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА БИДЕ ЦЕНЗУРИРАНА. СЛОБОДАТА НА ГОВОР Е СТОЛБ НА ДЕМОКРАТИЈАТА!!!

EfIhjEhiVZjACvmw