February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Молимте сретни се со Лавров , значи молимте ај Димче срцка си ајде бе сретни се што се правиш таков

Нема да имам редба со Сергеј Лавров, одговори машки нашиот премиер на новинарски прашања на денешниот ОБСЕ собир кои е во нашата земја.

Цврстиот мажествен став на нашиот премер кога го виде Захарова очите и светнаа затоа што виде вистински мачо мен па затоа веднаш му се тутна на нашиот премиер и започна разговор.

Захарова: „ Димче молимте сретни се со Лавров значи молимте“.

Ковачвски: „Ма јок каква средба глас да не ти чујам кога јас ќе кажам кажано е!“.

Захарова: „Де бе Димче оти се правиш таков па јас донесов и оркестар за тебе па ако се сретнеш со Лавров окестарот ќе ти ја свири Дајте вина хочу…“.

Ковачевски:Ти ма се разбираш ли од збор значи реков НЕ НЕ НЕ И НЕ!“.

Захарова: „ Ех па ти сега не е зошто не еве ако се сретнеш со Лавров автопатот Охрид Кичево ќе ви го прогласиме за светско културно наследство“.

Ковачевски: „Автопатот е наша стратешка цел и е воена тајна, а што се однесува за средба не доаѓа во редвид“.

По краткиот разговор Захарова кажа дека се восхитува на цврстиот став на нашиот премиер но дека е разочарана што не и ја исполнил желбата.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ!!!

ДОКОЛКУ СТАТИЈАТА Е КАТЕГОРИЗИРАНА КАКО САТИРА СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА БИДЕ ЦЕНЗУРИРАНА. СЛОБОДАТА НА ГОВОР Е СТОЛБ НА ДЕМОКРАТИЈАТА!!!

EfIhjEhiVZjACvmw