December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Доаѓам во Скопје но моја нога во собранието не штрапнуе нато авионите ќе ги соборуваат сите монитори во моја близина

Генералниот секретар на НАТО треба да дојде во посета на Скопје во рамки на неговата посета на Тендерски Балкан.

Официјалната посета ќе започне со нашиот премиер кој ќе биде домаќин на господинот Столтемберг.

Тимот од владата заедно со премиерот му предложиле на Столтемберг да одржи говор во собранието пред пратениците но истиот веднаш бил одбиен а одбиениот предлог го имате подолу.

„Јас ќе дојдам во Скопје но во собранието моја нога не штрапнува таму се осеќам загрозено затоа што мониторите во таа институција за штанцање на патни трошоци се како проектили со голем дострел кој можат да ме погодат во глава и да го разнишаат НАТО сојузот“.

Премиерот на нашата држава искажа жалење за стравот на гостинот, но рече дека го разбира неговиот страв поради летачките монитори во собранието.

За нашиот гостин да се осеќа комотно ние ќе одиме Дупени само треба да ни каже дали сака да одиме горно или долно Дупени! А на листата има и трета опција па ако сака за негов атер ќе одиме и Подмочани негово е само да дојде во посета на нашата држава.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ!!!

ДОКОЛКУ СТАТИЈАТА Е КАТЕГОРИЗИРАНА КАКО САТИРА СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА БИДЕ ЦЕНЗУРИРАНА. СЛОБОДАТА НА ГОВОР Е СТОЛБ НА ДЕМОКРАТИЈАТА!!!

EfIhjEhiVZjACvmw