December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Последните случувања во собранието не примораа да донесеме закон со тендер за кациги

Денес во собранието на нашата чудесна држава С. Макаронија работите излегоа од контрола.

Кулминацијата се случи кога во собранието започнаа да летаат амандмани тестатури и монитори на сите страни.

На овие нови настани не остана рамнодушен ниту нашиот премиер па по негова иницијатива ќе има нови закон измени и нови тендери.

„Поради последните случувања во собранието на С. Макаронија предлагам веднаш да стапат во сила законот и тендерот за кациги што се однесува за тендерот веќе е готов ние мора да се грижиме за безбедноста на пратениците или политичарите, а овие од Левица имаат среќа што немам кацига инаку веднаш ќе ги подберев во собранието“.

Новиот закон ќе наложува секој пратеник или политичар во иднина да носи кацига поради опасност од удар со амандман или монитор, што се однесува за тендерот тој е околу 90 проценти за премиерот ооо пардон 90 милиони евра таман ко за пред избори Мај бргу ќе дојде да не се лажеме.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ!!!

ДОКОЛКУ СТАТИЈАТА Е КАТЕГОРИЗИРАНА КАКО САТИРА СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА БИДЕ ЦЕНЗУРИРАНА. СЛОБОДАТА НА ГОВОР Е СТОЛБ НА ДЕМОКРАТИЈАТА!!!

EfIhjEhiVZjACvmw