December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ако сакаш во ЕУ треба да правиш реформи а не да се пијанчиш и пееш по кафани

Денес нашиот премиер вети нови реформски зафати кој ќе бидат позитивни за сите граѓани кои живеат во нашата чудесна земја.

Една од реформите е повторнода бидат покачени платите и пензиите за да може сегашниот богат народ да биде уште побогат.

Со новото покачување на платите и пензиите се очекува платите во Германија да бидат како овдешна социјална помош или детски додаток истакна нашиот премиер.

Кога Урсула од ЕУ го прочита ова на нашиот премиер му го порача следното:

„Доколку сакаш својата земаја да ја внесеш во ЕУ треба да правиш реформи а не да се пијанчиш по кафани и да пееш затоа мислам дека редно време е да се отрезниш!“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ!!!

ДОКОЛКУ СТАТИЈАТА Е КАТЕГОРИЗИРИНА КАКО САТИРА СО ЗАКОН Е ЗАБРАНЕТО ДА БИДЕ ЦЕНЗУРИРАНА. СЛОБОДАТА НА ГОВОР Е СТОЛБ НА ДЕМОКРАТИЈАТА!!!

EfIhjEhiVZjACvmw