September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Мислела дека нема да се омажи поради црна Магија но сепак на крајот…

Што можеш да слушнеш и видиш во Македонија нема да можеш да слушнеш никаде на друго место во светот.


Една девојка од речиси 40 години, ах девојка абе старо момиште да бидеме реални била опседната од зли духови и магии за да не се омажи.


Како што минувало времето за проколната девојка разбрал и еден принц кој решил да помогне и да и ги скрати маките на девојката. Да си бидеме начисто принцот не стигнал по нејзе на бел коњ туку се сожалил па и пратил едно бело магаре со надеж дека девојката сепак на крајот ќе биде посреќна благодарение на белото Магаре.


За жал дури ни белото магаре не пристигнало кај девојката затоа што од нашата влада откриле дека магарето не било во сопственост на таканаречениот принц туку дека е украдено од магарешката штала на фондот за иновации.


Од владата и од министерството за внатрешни работи потенцираа дека украденото бело магаре е вратено а принцот е во притвор и против него ќе биде поднесена соодветна пријава.


Што се однесува до девојката од владата потенцираа дека таа не е проколната туку неможе да се омажи затоа што има преголем коефициент на интелигенција најверојатно околу 20 па затоа ќе биде вработена како преговарач во владата а што се однесува до мажачката за тоа ич да не се секира затоа веќе и е јаден маж од Уганда а во неговото маало таму бил познат како угандин форте.
НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ ЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw