September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Испитувањата на паднатиот метеор во Бугарија докажаа дека вселената има Бугарско потекло

Според порталот Новини.бг вчера околу 21.49 часот паднал метеор во околината на Северна Бугарија.

Жители на местата Видин, Монтана, Берковица и Белоградчик пријавиле дека виделе светлина и силна бучава.

Други очевидци коментирале дека и во Софија се осветлило небото.

Откако веќе било повеќе од сигурно дека се работи за парче од вселената односно метеор група од бугарски експерти веднаш заминала на местото и започнала да врши анализа на остатоците од метеорот.

Анализите од лабараторијата биле фрапантни па со подзината уста останале и во НАСА но и во Руската вселенска академија.

Резултатите од Бугарската лабараторија докажале дека целата вселена има Бугарско потекло затоа што вселената настанала по експлозија на еден огромен бугарски прдеж па под неговото дејство настанало дури и сонцето во нашиот сончев систем кое не грее до ден денес.

После погоре наведените докази од страна на Бугарската лабараторија на политичарите од Македонија не им е јасно дали Бугарија од нас ќе побара и метеорот да го внесеме во уставот.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw