September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Заев побарал азил во Унгарија но истиот му бил веднаш одбиен затоа што имал слабо познавање на Англискиот јазик

Животот ти е и тркало и скала не се знае како ќе ти се потрефи час си горе и мислиш дека имаш се и си семоќен па потоа ќе те удри кармата и ќе се најдеш долу ќе се чешаш по главата ќе квичиш и ќе се прашуваш што те снајде и зошто никој не те ферма 2 посто повеќе.

Најновата вест која како торнадо удру денес е дека Заев побарал политички азил во Унгарија но дека истиот веднаш му бил одбиен затоа што имал слабо познавање на англискиот јазик.

Нашиот пријател кој работи во Унгарска новинарска агенцеја ни го достави барањето за азил на Заев.

Барањето за азил од Заев: „ Јас Зоран Заев поранешен премиер на Сегашна Република Северна не е битно натаму како се вика… доставувам барање за азил до Викторија Бекам затоа што над мене се врши страшен политички притисок од страна на Сегашниот премиер Ковачевски и министерот Спасовски јас сум многу вреден па би можел да работам во Унгарија како професор по Англиски јазик и книжевност во некој од вашите факултети но и што е уште побитно да ми дозволите да се сретнам со Груевски за да можам конечно да го притворам и да заврши во Затвор Со почит Зоран Заев први Муртински“.

Е сега пошто сигрно ве интересира што пишува во писмото од Унгарска страна кога одбиле ние и тоа ви го прикажуваме.

Вашето барање за азил е одбиено поради следните причини: „Како прво јас не сум Викторија Бекам туку Виктор Орбан кој во моментов извршува државнички работи во Унгарија како второ бевме приморани да викнеме експерти за дешифрирање на писма затоа што јас нешто неможев да разберам во вашето писмо кое ми го пративте напишано на вашиот перфектен англиски јазик а што се однесува до Груевски како ќе го уапсиш кога моментално е домене и ми помага во Економските развојни политики од кои бенифит гледа цела Унгарија“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw