December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Елизабета: Јас по грешка гласав за промена на името прво ме збунија а потоа излажаа

Поминаа неколку години од промената на уставното име на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

Да бидеме реални Македонскиот народ никогаш ама никогаш не ја прифати насилната промена на уставното име на државата и никогаш нема да им го прости тоа на политичарите.

Одредени политичари кои гласаа за промена на името денес се каат поради тој чекор и товарот кој што го носат во душата. Поранешната министерка за култура Елизабета позната меѓу народот како Бети тендерот реши пред народот да си ја отвори душата затоа што поради грашка гласала за промена на името на државата.

Елизабета: „ Знам свесна сум дека народот нема никогаш да ми прости но сакам народот да знае дека јас по грашка гласав за промена на името затоа што во тој момент во собранието бев и збунета и излажана а богами и зашеметена и неможев воздух да земам кога сите мислеа дека со телефонот сликам како гласам морам на народот да му кажам дека не сликав туку дека на телефон ми стаса СМС порака на која пишуваше ДАЛИ СТЕ ЗА ОСЛОБОДИТЕЛНА ПРЕСУДА ВО ИДНИНА И ДОБРИ ТЕНДЕРИ!!!! ИМАТЕ 2 ОПЦИИ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ОДЛУКАТА Е САМО ВАША ГО ЧЕКАМЕ ВАШИОТ ОДГОВОР кога ја прочитав пораката се збунив и си викам што е ова сега и како што ја читав пораката повторно за да ја разберам подобро само знам дека Крсто Мукоски ми рече БЕТИ ДРЖИ СЕ ДОМА ГРАВ ЈАДЕВ па кога ми пувна ме зашемети и почнав да се гушам и да се борам за воздух па бидејќи бев со намалена концентрација за мислење во тие моменти наместо на смс пораката да одговорам за јас по грешка го притиснав собраниското копче и гласав 3А да се промени името инаку народот треба да знае дека под нормални околности немаше да стиснам копче ЗА затоа што јас сум голем патриот“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100 ПРОЦЕНТИ САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw