December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски: Агелер нека не се опушта многу таа е само амбасадор нека не прашува се и сешто

Откако Амбасадорката на САД Агелер даде интервју за „КАПИТАЛ“ нашиот владин тим многу се налути и изнервира.

Нашите извори ни дадоа информација дека и во овие моменти во владата има голем гнев и нервоза па наместо нашиот владин тим да се фокусира на работа за доброто на македонскиот народ тие сега од нервоза грицкаат нокти затоа што Амбасаорката на САД Агелер поставува незгодни прашања.

Отако повеќе немаа нокти за грицкање во владата се потсмирија па решија за јавноста да го дадат следното соопштение и тоа лично преку премиерот.

„Како премиер на оваа држава кажувам дека сум под силен притисок и сум згрозен од прашањата што ги постави нејзината екселенција Агелер она треба да си знае дека овдека е само амбасадор и ништо повеќе јас стварно незнам она како си дозволува да поставува прашања од типот КАДЕ СЕ ПАРИТЕ ШТО ГИ ДАДОВМЕ А РЕЗУЛТАТИ НЕМА ВО БОРБАТА ПРОТИВ КОРУПЦИЈАТА па да бидам реален што и е нејзе гајле каде се парите нејзино е да пушта пари и да ќути а не да се меша во внатрешните работи на владата мислам од нејзе човек да неможе да здрпа нешто за во џеб оохх пардон да направи капитална инвестиција за доброто на сите сакав да кажам де значи онаа оваа како се викаше а да Агелер премногу се опушти нека не се понаша како да е незнам си која дали сум јасен? Па јас од нејзините прашања добив Алергија сега барем ми е јасно зошто се вика Агелер.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw