December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски: Имам механизам за да дознаам дали некој од партнерите ме изневерува кога е во прашање владината коалиција

Откако владиниот состав со радост соопшти дека новото парламентарно мнозинство е со бројка 65 кажа дека нема да запре се додека оваа бројка не се зголеми се промени на супериорниот број 69 затоа што бројот 69 е симболика за реципроцитет колку јас тебе толку ти мене а не како до сега еден само да дава а другиот вечно да чека.

Сегашното зголемено владино мнозинство покрај тоа што донесува радост донесува и потреба од поголеми мерки за претпазливост поради појавата на коалиционо владино неверство.

За да го реши погоре наведениот проблем нашиот премиер Ковачевски измислил механизам.

Ковачевски: „ Со гордост можам да кажам дека измислив механизам за да дознаам кој од владините партнери ме изневерува механизмот е мошне едноставен пред секој предходен и нов коалиционен партнер односно пратеник ставаш чаша со вода на која што е иштампан ликот на Груевски, Доколку коалициониот партнер односно пратеник реагира бурно кога ќе ја види чашата со ликот на Груевски тоа значи дека ти е верен и не е доведена во прашање партнерската љубов кон владините тендери но доколку преќути и се понаша како ништо да не гледа тоа значи дека има тајна врска со Груевски па ме изневерува за да ја кутне сегашната владина коалиција“.

Сега за сега не е познато колку би коштал тендерот за набавка на чаши со ликот на Груевски за да може изумот на Ковачевски да Функционира.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

EfIhjEhiVZjACvmw