September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски: Да не се крева многу галама ние Даравелски по грешка го уапсивме па затоа ќе го пуштиме да си оди на раат

Полицијата денеска го приведе поранешниот директор на македонската Царинска управа, Драган Даравелски.

Приведувањето на Драган Даравелски од страна на полицијата не само што беше топ вест денес туку и предизвика лавина од реакции на социјалните мрежи.

Но сепак апсењето на Даравелски не било ни најмалку лесна операција затоа што човекот бил уапсен по грешка.

„Денес додека бев во министерство и чекав Љубен Бошковски да ми ги донесе вангла со вода за да си ги измијам нозете ми кажаа дека операцијата Унгарија е успешна и дека бегалецот е фатен.Тогаш од радост рипанв од столот и направив колук напред, си реков конечно Груевски го фативме. Радосен отидов и полицаецот ми вика шефе гарант е Груевски успеваме му реков АФЕРИМ БЕ ЏАНДАР ЕФЕНДИ и коа има што да видам гледам човек што ми наликува на Груевски (оно сите ми личат на Груевски) ама не е Груевски одам поблиску до него и му викам АБРЕ ЧОВЕЧЕ МИ ЛИЧИШ И ТИ НА ГРУЕВСКИ АМА НЕ СИ ГРУЕВСКИ па човекот кога ми извади документи и видов дека е Драган Даравелски да ви кажам право сум умрел од срам затоа наредив човекот да го пуштат и да продолжат да го бараат Груевски“. Истакна Спасовски.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw