September 21, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Меркел: Му се извинувам на Македонскиот народ за се што му сторив се надевам дека ќе ми прости

Секој еден човек се раѓа потоа се развива па созрева за на крај да остаре и се разбира во пензионерски денови го дочекува својот животен крај.

Биолошкиот часовник кај сите отчукува без разлика дали си возач на автобус или претседател на држава секој еден што се родил ќе умре не е прашањето дали туку кога и каде.

Поранешната канцеларка на Германија Ангела Меркел веќе одамна е во пензија па затоа реши своите пензионерски денови да ги помене во Македонија.

Подолу во продолжение го имате целосно обраќање на Меркел:

„Се надевам дека Македонскиот народ ќе ми прости за се што му сторив ЕВЕ ЈАС НАВИСТИНА ОД СРЦЕ МУ СЕ ИЗВИНУВАМ и чисто да знае Македонскиот народ дека одлучив остатокот од мојот живот да го поминам во Македонија да бидам искрејна многу ми се допаѓаат и народот и земјата но најмногу ме трогна новата реформа за фискалните сметки да ви кажам право кога прочитав дека приходот од скренирањето на фискални од 1800 се зголемува на 2100 денари одма во себе си реков ЕЕЕ МЕРКЕЛ БУДАЛО ЕДНА ШТО ДРЕМЕШ ВО СИРОМАШТИЈА ВО ГЕРМАНИЈА ОДМА ДА ОДИШ ВО МАКЕДОНИЈА така да еве сега одам одма на аеродром и правец Македонија“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw