January 31, 2023

Зеленски добил горчлив одговор од неговите сојузници

Киев: „Здраво, Грција? Ова е Киев. Кога ќе ни испратите тенкови?

Грција: „Штом Полјаците ни испратат нови. Воопшто не можеме да бидеме без тенкови“.

Киев: „Здраво, Полска? Ова е Киев. Кога ќе ги испорачате вашите тенкови во Грција, зошто ни ги дадоа тенковите?

Полска: „Штом Германија ни испрати нови тенкови“.

Киев: „Здраво, Берлин? Ова е Киев. Кога ќе и ги дадете на Полска вашите тенкови, таа да испорачува тенкови за Грција, па тие да ни доставуваат тенкови?

Берлин: „Штом САД ни испратат нови тенкови“.

Киев: Здраво, Вашингтон? Ова е Киев. Кога ќе и ги дадете на Германија вашите тенкови, за да ги дадат тенковите на Полска, за Полска да испорачува тенкови на Грција, па Грците да ни снабдуваат тенкови?

Киев: Здраво Скопје Ова е Киев кога ќе ни дадете тенкови? Еве сега одма ги праќаме Бучковски само што ги склопи во гаражата – ги правеше рачно дел под дел.

Вашингтон: Здраво, господине Зеленски. Многу сме среќни што слушаме од вас. Со гордост ве информираме дека стоиме на страната на демократијата, слободата на говорот и различностите. Нашиот дух на слобода е непоколеблив. Најдобри желби за вас. Збогум!

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw