December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Заев: Мене навистина ми е жал за Ковачевски тој сеуште си мисли дека зборувал со Зеленски

Премиерот Димитар Ковачевски денеска во телефонски разговор со претседателот на Украина Володимир Зеленски ја пренесе поддршката на С. Макаронија за украинскиот народ во бруталната, неоправдана и непредизвикана воена агресија која Русија ја врши врз Украина, соопшти владината прес-служба.

Во разговорот станало збор и за досегашната помош и запршка која Македонија ја обезбедува за Украина. Претседателот Зеленски ја истакнал благодарноста до македонскиот народ за сета досегашна помош и зпршка за манџата која ја добиваат од нашата влада.

Особен фокус на разговорот бил дека Бучковски треба повеќе да се ангажира во склопувањето на нови тенкови затоа што имал делови во изобилие.

По завршувањето на разговорот помеѓу Ковачевски и Зеленски се јави и Зоран Заев кој тврди дека Ковачевски го лаже народот затоа што тој никогаш не разгиврал со Зеленски. Објаснувањето на Заев го имате подолу во продолжение.

Заев: „Ковачевски или многу го лаже народот или е во голема заблуда па зарем тој навистина мисли дека зборувал со Зеленски? Еве јас одма ќе ви кажам тој не зборувал со Зеленски туку имал таен разговор со Груевски и правеле план како да ме срушат а пред народот е кажано дека зборувал со Зеленски“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw