December 8, 2023

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Пендаровски: Доколку продолжи конфликтот помеѓу Заев и Ковачевски ќе има катастрофа

Македонскиот претседател Стево Пендаровски бидејќи води свој дневник во истиот запишал една анализа која повеќе наликува на мистерија.

Од денвникот на Пендаровски: „ Доколку во 2023 година продолжи големиот јаз односно конфликт помеѓу Заев и Филипче од една и Ковачевски од друга страна, во СДСМ ќе се појави канибализам па постои опасност Ковачевски да го изеде Филипче па потоа во знак на одмазда Заев ќе ги изеде Ковачевски и Спасовски во една порција. Сето ова ќе се преслика како криза во нашата држава затоа што самојадењето во СДСМ ќе ги покачи дополнително цените на Храната поради немање време за реализација на тендери“

2 Внатрепартиското јадење во СДСМ ќе предизвика голема криза и во НАТО затоа што Заев би потпаднал под руско влијание па ќе проба да ја изеде и Славјанка но ќе свати дека ова е преголем залак за него и ќе почне да се жали дека некој залци неможе да ги доџвака“.

Во понатамошните белешки во дневникот на Пенндаровски тој признава дека процесот на САМО ЈАДЕЊЕ ВО СДСМ и него ќе го доведе во опасност затоа што Маричиќ ќе остане без својата државна картичка па во борбата за храна ќе отиде на водно и ќе проба да го изеде претседателот.

Пендаровски наведе дека белешките во неговиот дневник се автентични затоа што кога легнувал да спие на сон му доаѓал Нострадамус и му кажувал што ќе се случува во СДСМ

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw