March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Му пратил лажна порака на премиерот Ковачевски па си заврши зад решетки

Човекот кој што пратил лажна порака на Ковачевски е пронајден и спроведен директно во притворското одделение.

Од МВР го потврдија настанот и кажаа дека лицето што праќало лажна порака на нашиот премиер моментално се наоѓа во притвор.

Ковачевски: „ Само што стасав дома преморен сопругата одма почна да ми вика ДИМОО ШТО Е ОВА НА ШТО ЛИЧИ ОВА НИТУ САДОВИ СИ ИЗМИЛ НИТУ АЛИШТА СИ ИСПЕГЛАЛ ЗЕМАЈ ДА ПЕГЛАШ ОТИ ЌЕ ЗАИГРА СУКАЛОТО! Бидејќи јас сум човек со карактер и многу мразам некој да ми се меша у штипки веднаш земав да пеглам, кога ги испеглав алиштата седнав да одморам како што седев ми стаса порака на емаил пораката гласеше: СРЕЌНА НОВА ГОДИНА ДИМЧЕ ЈАС СУМ ДЕДО МРАЗ ШТО САКАШ ЗА НОВА ГОДИНА? Да бидам реален се израдував од пораката и му пишав на дедо мраз дека сакам Македонија да ја внесе во ЕУ во 2023 година но тогаш се испостави дека мене ми пишал некој лажен дедо мраз затоа што ми врати одговор дека такво нешто неможе да исполни. Откако сватив дека е лажен дедо мраз го пријавив случајот на Оливер од МВР па човекот веднаш превзема мерки за апсење на лажниот дедо мраз“.

Оливер Спасовски кажа дека МВР веднаш превземале мерки па од дедо мраз била одземена вреќа со подароци кои имеле сумнително потекло и квалитет а покрај вреќата со подароци му се одземени и 12 елени кое се донирани на зоолошката во скопје санката на измамникот кој се кажува како дедомраз ќе биде стопена во печките на фабриката ФЕНИ.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw