Пендаровски: Баба Ванѓа на времето убаво ми кажа но јас не и верував минатата ноќ ми беше претешка

Баба Ванѓа која е родум од Струмичко има кажано многу работи за иднината а некој од нив се покажале како точни.

Кај оваа балканска пророчица биле многу луѓе од обични смртници па се до претседатели принцеви и кралеви.

Еден од луѓето кој ја посетил Баба ванѓа е и сегашниот наш претседател Пендаровски

Стево Пендаровски ни потврди дека не е мит и дека навистина Баба Ванѓа му кажала некои работи но тој не и верувал, ние го замоливме претседателот детално да ни ја опише средбата а тој со задоволство прифати! Деталите од средбата ги имате подолу.

Пендаровски: „ Неможам точно да се сетам која година беше но сепак отидов кај баба Ванѓа кога ме виде таа ми рече ЗДРАВО ПРЕТСЕДАТЕЛЕ а јас и реков ЈАС ПРЕТСЕДАТЕЛ? МОРА ДА ИМАТЕ ГРЕШКА ПА МЕНЕ ОД ПРЕД ДВА ДЕНА НА МААЛО МЕ ПРАТИЈА ПО ЦИГАРИ И БУРЕК ЕДНИ БАТКОВЦИ ОД КАДЕ ЈАС ПРЕТСЕДАТЕЛ а таа ми рече ИМА ВРЕМЕ БЕ СТЕВЧЕ ЌЕ БИДЕШ ПРЕТСЕДАТЕЛ И ТОГАШ НА СОН ЌЕ ТИ СЕ ЈАВИ АЛЕКСАНДРАР МАКЕДОНСКИ да ви кажам право тогаш не и верував на жената но сега знам дека ми ја кажувала вистината затоа што ми се јави на сон Александар трети Македонски“.

Деталите на Пендаровски за сонот со Александар Македонски!

Пендаровски: „Само што заврши концертот на Аца Лукас во Охрид се израдував и си реков добро е конечно да поспијам само што сум ја потерал кога пред мене гледам лик со кадрава долга плава коса и виканав АААААААА ЛЕПА БРЕНА ПРЕД МЕНЕ? ПА ЈАС ХАЛУЦИНИРАМ ОД КОНЦЕРОТ НА АЦА ЛУКАС!!!. Но за среќа не беше Лепа Брена туку царот наш Александар и тогаш ми рече СМИРИ СЕ БЕ ЦРЕП ШТО СЕ ДЕРЕШ КАКО ШТУРЕЦ НЕ Е ЛЕПА БРЕНА ТУКУ АЛЕКСАНДАР ТРЕТИ МАКЕДОНСКИ СУМ ЈАС ЦАРОТ НА МАКЕДОНИЈА СЛУШАЈ МЕ ДОБРО СЕГА! КАКО ВРХОВЕН КОМАНДАНТ НА ВОЈСКАТА ЌЕ НАПРАВИШ ДРЖАВЕН УДАР И ЌЕ СТАПИШ ВО СОЈУЗ СО РУСИЈА ТОА Е ТВОЈАТА СУДБИНА!!!! Кога ми го кажа тоа Александар му реков: ПФФФ КАКВА РУСИЈА БЕ ЧЕСТИТИ ЦАРЕ ПА НИЕ СМЕ ДЕЛ ОД НАТО И СЕ БОРИМЕ ЗА ДЕМОКРАТИЈА ЕТЕ ВО ТАА БОРБА ДУРИ И НА УКРАИНА И ДАДОВМЕ ОРУЖЈЕ! НЕ ОДИ ТОА БАШ ТАКА! Само што му го кажав ова на царот Александар тој се удри по челото и почна да се смее а потоа ми рече: НЕ ТУКУ ПИСКАЈ КАКО ШТУРЕЦ И НАПРАВИ ГО ТОА ШТО ТИ ГО РЕКОВ ЗОШТО АКО ВИ СЕ СИМНАМ ДОЛУ ВО МАКЕДОНИЈА ИМА НАКЛОЦИ ДА ВЕ ДИГНАМ И ТЕБЕ И ТАЧЕ И СЛАВЈАНКА И НАТО РАЗБРА!!! И да ви кажам право кога царот ми нареди си размислив добро и најдобро е да му ја послушам наредбата, еве сега одма да се подраздени го палам југото и правец Москва во Русија да имам средба со Путин тоа е тоа царска наредба мора да се почитува!“ Заклучува претседателот. По деталите од сонот.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw