February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Шамар од Лавров: Руската армија во Украина заплени воена опрема која е од Македонија

Во интервју за руската државна новинска агенција, рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров изјави дека Руската армија на територијата на Украина запленила голема количина на воена опрема која што доаѓа од Македонија.

Засега само знаеме дека оваа воена опрема е запленета и уредно складирана од страна на Руските вооружени сили а дали ќе биде уништена или користена од страна на руските војници останува да видиме.

Воената опрема која што била од Македонија се состоела од големи количини на Црешови топчиња, Ракија, Ајвар, високо квалитетен грав, чингелакии и игли за плетење на чорапи и уште многу други работи.

Покрај погоре наведената опрема Русите поседуваат и видео материјал од подготовските на АРМ и НАТО кој имаат за цел да произведат оружје за масовно уништување. Видеото го имате подолу

EfIhjEhiVZjACvmw