March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Бислимовски: Лично ќе патролирам по домовите да проверам дали штедите на струја

Со доаѓањето на зимата и ладните денови се зголеми и потребата од електрична енергија.

Бидејќи и нашата земја постави успешни санкции кон Русија сега цената на стријата е таква каква што е но нашиот тим од експерти на чело со Бислимовски кажа дека сепак и во оваа ситуација имаме решение.

Директно пред камерите Бислимовски со својот тим направи одредена пресметка за граѓаните па даде и предлог како да се штеди за сметките да бидат помали.

Бислимовски: „Јас сум свесен за состојбата затоа им препорачувам на граѓаните да штедат сите оние кои ќе штедат ќе добијат помали сметки за струја како награда. Бидејќи јас сум полн со идеи предлагам за да се заштеди повеќе да се бањате заеднички со комшиите, јас лично ќе вршам патроли и ќе проверувам дали штеди народот секаде каде што ќе видам дека комшиката се бања со комшијата ќе имаат помала сметка за струја а оние кои нема да штедат ќе платат и за оние кои штедат“. Кажа Бислимовски.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw