March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски: Доколку уапсените царинарници парите ги земале преку тендер ќе ги ослободиме

Спектакуларното протестирање и апсење на нашиот граничен премин е веќе завршена работа но истрагата е сеуште во тек.

Бидејќи во оваа акција се приведени лица кои носеле државна униформа ќе ја комплицира истрагата затоа што носењето на државна униформа е лицето на државата.

„Како министер и соопштувам на јавноста дека сите уапсени царинарници и полицајци ќе бидат ослободени доколку парите ги земале преку тендер затоа апелирам нивните адвокати да прикажат документи за тендерски % па доколку се покаже дека % на документ е ист со најдените пари луѓето ќе ги оалободам затоа што преку тендер се е легално но доколку се докаже спротивното во тој случај ќе одат 101 година апсаана гемиџиски ортоми да сучат неможе да си зема секој пари на рака без да поседува документ за тендерски % затоа што во тој случај јас останувам со куси ракави и празни раце без пари“. Истакна министерот Оливер.

Од синдикатот на униформирани погранични тендерски работници(СУПА) посочија дека се е регуларно и дека целата документација ќе му биде доставена на министерот за луѓето да бидат ослободени.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е САТИРА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw