Ковачевски: Денес доживеав малтретирање во владата за овој хорор ќе има одговорност

Денес во просториите на нашата влада ситуацијата била многу тензична и се случиле низа непријатности.

Поради денешниот настан овој датум по предлог на Ковачевски ќе биде прогласен за ден на малтретирањето и хоророт во владата за никогаш повеќе да не се повтори.

За денешниот настан деталите ги имате во изјавата на нашиот премиер.

Ковачевски: „ Денес како и секој ден си дојдов на работа во владата бидејќи е период на штедење прво направив проверка дали некоја сијалица свети за џабе откако видов дека се е во ред започнав со работење. Додека седев на работниот стол и разгледував понуда од тендери наеднаш осетив болка во стомакот и си реков АХ ТАЧЕ ТАЧЕ КОЈ ТЕ ТЕРАШЕ ДА ЈАДЕШ ГРАВ СО ПАСТРМА и заминав во тоалет! Само што влегов во тоалетот да си завршам работа приметив дека сум си го заборавил телефонот, додека се празнев некој наеднаш ми ја изгаси ламбата на тоалетот и почнав да викам ООООЈ ЛАМБАТААААА АБЕ ПУШТЕТЕ МИ ЈА ЛАМБАТА АЈВАНИ НЕПРОКОПСАНИ но за жал на моите повици немаше повратна реакција. Седев и викав така некое време и кога видов дека нема фајде почнав со раката по плочккте да допирам и фатив едно парче книга бидејќи беше темница наместо тоалетна сум докачил серткнига па по грешка со неа се избришав да ви кажам право ептен ме изгреба и сеуште ме боли местотото. Во темницата некако ги облеков панталоните кога испаднав од вецето сите што ми се смееа срамежливо ми личеа на Груевски па затоа за овој хорор што го доживеав денес одговорност мора да има“.

Од синдикатот на владините работници кажаа дека премиерот претерува и дека одговорност несмее да има затоа што вратотениот кој ја изгасил ламбата на премиерскиот тоалет само сакал да ги почитува мерките за стедење и ништо повеќе.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw