March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Бајден: Зеленски нетреба да се плаши за одбраната на Украина ќе ја ангажираме АРМ

Сите земји членки на НАТО вкучително и САД се фокуирани на воениот конфликт во Украина кои за жал нема да заврши во догледно време.

Бидејќи и нашата земја е членка на НАТО како и сите други останати ја поддржа Украина не само морално туку и материјално испраќајќи голема количина на оружје во форма на донации.

Неодамна се одржа средба помеѓу Зеленски и Бајден на оваа средба Бајден јасно кажа дека ќе продолжи поддршкара за Украина од страна на НАТО и дека Зеленски нема потреба да се плаши за судбината на Украина затоа што за заштита и на Украина но и лична негова заштита ќе се гружи АРМ.

Од нашето министерство за одбрана истакнаа дека дека се горди затоа што лично Бајден бил свесен дека нашата армија е голема вооружена формациска сила и дека со гордост ќе ги бранат Украина и Зеленски.

Дознавме дека во овие моменти Македонски борбени возила се спремаат да заминат да ја бранат Украина само да ги дополнат резервоарите на хермелините и тенковите со ракија затоа што имаме недостиг од НАФТА.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw