March 31, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

ВИДЕО: Буквално се тресеше земјата од нашата армија по ова русите ќе се повлечат

Со самото влегување во НАТО нашата држава завзема одредена страна во светските случувања.

Нашиот државен врв кажа дека доколку реално ги гледаме работире нашата држава ја имаше една од најсилните армии и пред да влезе во НАТО а во воената алијанса сме се приклучиле за да се спротиставиме на Русија и да им помогнеме на САД бидејќи тие имаат многу слаба армија.

Нашиот државен врв реагираше остро кога започна воената операција во Украина и се разбира го осуди овој чин.

Покрај осудата за нападот на Украина нашата армија воено ја помогна Украина но за Русите да видат колку сме ние сериозни нашите вооружени сили изведоа и голема воена вежба надвор од границите на нашата држава. Видеото од оваа воена вежба го погледнаа и русите па решија да се повлечат од Украина Целосното видео го имате подолу во продолжение.

Видеото со вежбата на нашата моќна армија можете да го погледнете ТУКА

EfIhjEhiVZjACvmw