June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Заев: Мијалков ми прати порака која треба да ја пренесам на Ковачевски и Спасовски

На денешното рочиште во судницата не се појави обвинетиот Мијалков.

Институциите потоа започнаа да си ја префрлуваат топката кој е виновен за настаната ситуација и зошто Мијалков не се појавил на денешното рочиште.

Додека траеше играта пинг понг на детски начин и правдањата кој е крив поранешниот премиер Заев се изнервира па реши да ја каже вистината за Мијалков.

Заев: „Неможам да издржам од глупости повеќе не значи озбилно жими жицава моја што ми ја чепкате неможам да издржам повеќе, Мијалков воа Мијалков ноа вој е крив тој е крив само нешто да се пишувало а вистината е дека Мијалков ми прати порака да ја пренесам на Ковачевски и Спасовски. Во пораката Мијалков ми пиша да им кажам на Ковачевски и Спасовски тие веќе да се повлечат бидејќи требало повторно да се отвори место за Груевски плус нагласи дека треба и јас да си ги соберам парталите. Да бидам реален кога ја прочитав пораката се изнасмеав и си реков ТУУУ ЧОВЕКОТ АМА МЕ ИЗНАСМЕА СЕГА НА РААТ ДА ДРЕМНАМ МАЛКУ и само што задремав коа во сон ми се појави еден човек во бела наметка и ме рече СЛУШАЈ ЦРПКО ЌЕ ИМ КАЖЕШ НА ТАЧЕ И СПАСОВСКИ ДА СИ ГИ СОБЕРАТ ПАРТАЛИТЕ И ДА ГИ НЕМА А И ТИ ДА СИ ГИ СОБЕРЕШ ПАРТАЛИТЕ И ДА ТЕ НЕМА ОВА ДО МЕНЕ Е БЕЛИОТ КОЊ ЗА ГРУЕВСКИ потоа се разбудив и си реков АИИ ОВА НЕ Е ЗАБЕНЦИЈА ЕТЕ ЗОШТО МИЈАЛКОВ НЕ СЕ ПОЈАВИ НА СУДЕЊЕТО ДА СИ ГИ СОБЕРАМ И ЈАС ПАРТАЛИТЕ И ДА ФАТАМ ВИД ВИДЕЛИЈА НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

EfIhjEhiVZjACvmw