June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски: Со Премиерот одредивме нова листа на казни за граѓаните еве ви ја истата

Откако заврши анкетата на спроведена од ИРИ ништо повеќе не е исто а сегашните политичари особено тие од власта ги фати голема паника.

Резултатите од анкетата на ИРИ покажа дека поранешниот премиер Никола Груевски има највисок рејтинг меѓу политичарите па затоа најмногу испаничија Ковачевски и Спасовски и седнаа да договорат нов пакет на казни за граѓаните.

Според Ковачевски и Спасовски овој пакет мерки е за доброто на граѓаните затоа што доколку би се вратил Груевски ќе може да се случи повторно диктатура.

За подобро да се изврши казнувањето сите телефони и компјутери во иднина ќе бидат следени а што се однесува до новата листа со казни ја имате подолу во продолжение.

Листа со казни: 1 Кој ќе ги спомне името и презимето на Никола Груевски ќе добие казна од 300 евра! 2 Кој има исто име и презиме како Никола Груевски доколку не ги промени во рок од 30 дена ќе биде казнет со 3000 евра плус 3 години затвор! 3 Доколку за време на идните анкети на граѓаните им го спомнат Никола Груевски граѓаните веднаш да спуштат на телефон и анкетарот да го пријават во полиција во спротивно ќе се соочат со казна од 10 000 евра и 5 години затвор. И последната под број 4 Најстрого се забранува одгледување на бели коњи бидејќи постои опасност истите да му се пратат на Груевски за тој да се врати назад, секој еден кој ќе биде фатен дека одгледува бели коњи ќе биде веднаш спроведен на казна доживотен затвор а паричната казна која ќе треба да ја плати ќе изнесува 7 милиони евра.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw