June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Пендаровски: Имам добар план за војната во Украина мојот план ќе го уништи Путин

Претседателот Пендаровски во денешниот собраниски говор кажуваше и за војната во Украина, тој потенцираше дека руската агресија во Украина ги нарушила сите начини на конфорно владеење и лапање тендери од страна на нашите политичари па затоа сега истите едвај врзуваат крај со крај.

„Иако западен балкан е лидер во произведувањето на корумпирани политичари кои само на телевизија се занимаваат со политика а штом се изгасат камерите се претвораат во немилосрдни крадачи и шверцери на тендери во моментов и нив им е тешко бидејќи Руската агресија на Укрина предизвика голема криза на пазарот па сега и политичарите од ЕУ шверцуваат тендери и ни создадоа нелојална конкуренција против која неможеме да се бориме“. Истакна нашиот претседател.

Во понатамошното обраќање Пендаровски кажа дека сепак е оптимист дека работите ќе се врата во контрола и повторно политичарите за добро на народот ќе шверцуваат тендери бидејќи претседателот наш има супер план да биде поразена Русија а Путин сноси големи последици.

Планот на Пендаровски бил прифатен и од Сланка. Во планот било наведено дека треба уште повеќе да пратиме оружје на Украина па затоа инжињерите во АРМ покрај тоа што ги проектираат и произведуваат црешовите топчиња за Украина тие почнале да произведуваат и бродови кајчиња и педалинки исто така од цреша за да се помогне на Украина но и да се забрза процесот за капитулација на Русија.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА

EfIhjEhiVZjACvmw