Спасовски: Заев моментално е во голема опасност откако го ограбија неговиот имот

Овие денови се случил голем грабеж во еден од имотите на поранешниот премиер Заев.

Мвр до денес не изнесуваше детали за овој случај поради безбедноста на Заев бидејќи е во опасност но и поради самата истрага.

Спасовски: „ Со големо жалење морам да констатирам дека Заев е во голема опасност затоа што на еден од неговите имоти е извршена кражба од вешти лица кои направиле голема штета со тоа што му го украле белиот коњ на поранешниот премиер. Јас како министер се сомневам дека во овие моменти скапиот бел коњ е во Унгарија а дека МВР ќе ја следи состојбата па кога ќе ги фати сторителите против нив ќе биде поднесена соодветна пријава“.

Заев за медиумите го потврди случајот и кажа дека се е во рацете на МВР и му преостанува само да чека решение или од МВР или да продолжи да чека Груевски од Унгарија да се врати со белиот коњ па да му го врати назад затоа што истиот му е потребен бидејќи сега е приморан да патува со магаре.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw