February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Пендаровски: Инжињери од АРМ ќе помогнат во јакнењето на Украинската морнарица

Поголема група на инжињери кои работат во АРМ ќе бидат ангажирани во зголемувањето и зајакнувањето на Украинската морнарица.

Одлуката за ваквиот чекор следува откако Зеленски побарал помош од Пендаровски.

Сите детали за оваа нова помош кон Украина ги имате подолу во продолжение.

Пендаровски:„ Додека си седев на креветот и го гледав Том и Џери на проорецот ми слета гулабот писмоносец одма ми стана јасно дека Зеленски ми пратил писмо. Човекот од мене побара да помегнеме во зајакнувањето на Украинската морнарица и тогаш ми текна дека галиите на Вардар кои беа поставени од Диктаторот Груевски можат да се искористат за оваа намена па затоа веднаш и ѕвонев на Славјанка и како врховен командант и наредив галиите веднаш да се подигнат и да се пратат како донација за Украинската морнарица заедно со цел тим на инжињери кои ќе треба таму да им ги монтираат’.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw