June 7, 2023

tvvesti.com

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Меркел: Путин ќе ја прегазеше Украина за 10 минути доколку на патот не му застанеше Славјанка

Поранешната канцеларка на Германија Ангела Меркел додека беше во политиката многумина ја нарекуваа железната дама.

Не треба да се заборави дека таа беше во посета и на нашиот главен град па откако нашите политичари ја ограбија си поднесе оставка и се повлече од јавноста.

Сегашните случувања со Русија и Украина ја инспирираа Меркел да ја каже причината за Руското споро напредување.

Според Меркел русите во Украина се во застој и слабо напредуваат затоа што Славјанка му ги замрсила конците на Путин.

„Како поранешна канцеларка на Германија ви тврдам дека Путин можеше да ја смачка и прегази Укаина за 10 минути доколку на патот не му застанеше Славјанка! ДА ДА добро кажав Славјанка! Таа храбра жена со својот соработник Бучко направија над 1 милион црешови топчиња и ги донираа на Украина и плус од она што го дознав е дека покрај црешови топчиња веќе ги направиле и првите тенкови од црешово дрво кои се многу силни и наместо со гранати пукаат со машини за перење и тендери“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw