February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски: телефонски оргирал Крсто Мукоски да го пуштат од полициска станица

Поранешниот пратеник во нашето собрание кој беше познат како експерт за отворање на врати и гласање по потреба за промена на името завршил во полициска станица откако направил одреден прекршок.

Додека бил Мукоски во полициска станица неколку пати вешто ги отварал железните врати без мака и им бегал на полицајците кои повторно го враќале но тој повторно без проблем ги отварал железните врати и си излегувал.

Командирот на полицијата кога ги видел талентите и способностите на Мукоски за отварање на секаков вид на врати решил да го информира телефонски Министерот Спасовски.

Спасовски: „ Денес ми ѕвонеше командирот на една полицска станица кога ми се јави на телефон беше мошне нервозен и вознемирен затоа што Крсто Мукоски постојано им ги отварал вратите со голема леснотија и си заминувал! Затоа му објаснив на човекот дека е бецелно да го држат Мукоски бидејќи човекот има телент за отворање на врати и за гласање за промена на има па наместо да се нервираат и да кубат коси да го пуштат да си оди затоа што него неможе ниту една врата да го задржи“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw