Заев: Поради политиките на Ковачевски и СДСМ ја напуштам државата овде за мене нема живот повеќе

Во овие моменти нашата мила Македонија е како просторија во која се случуваат волшебни работи и чудни работи и одлуки се случуваат од минута во минута.

Дека еден ден ќе пукне тиквата помеѓу Заев и Ковачевски беше само прашање на време па очигледно дојде и тој момент тиквата е пукната и Заев затоа одлучи да ја напушти државата.

„Од Струмица во овој момент заминувам директно на аеродром во Скопје и си заминувам од државата засекогаш, сакам да му се извинам на народот затоа што Ковачевски е мојата најголема грешка што сум ја направил, па Ковачевски да ти бил поголем дикртатор и од Груевски! Јас сеуште неможам да сватам како може Ковачевски онака баш диктаторски да им дозволи на овие од САД да апсат поранешни функционери а богами и премиери! Искрено сон не ме фаќа подолго време па затоа се одлучив да замиинам од државата засекогаш! ЕДНОСТАВНО КОВАЧЕВСКИ И СДСМ СЕ ВИСТИНСКИ ДИКТАТОРСКИ МАШИНИ кои за мене се спремни да измислат секакви афери и криминали само за да се додворат на Американците и да речат еве ние се бориме против криминалот и Корупцијата“.

За одлуката на Заев Ковачевски рече дека Заев го има видено само на образовни програми додека предавал напредни курсеви по англики јазик но дека и Заев ќе си одговара како и сите други кои направиле криминал.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw