February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Црвенковски: Со Љубчо ќе оформиме нова партија од сегашните политичари партали ќе летаат

Сегашната сива и луда слика во нашето македонско опшество никој не го остава рамнодушен и рационален па затоа многумина кои се млади веќе се иселени додека пак постарите или си вадат очи или се на дијазепам.

Погоре наведените состојби не ги оставија рамнодушни ниту поранешните наши премиери Бранко Црвенкови и Љубчо Георгиевски.

Овие двајца политичари истакнаа дека ќе за многу скоро ќе оформат нова партија за да ги срушат сегашните партии на власт но и во опозиција затоа што се виновни за состојбите во државата кои придонеле за иселување на народот.

Во новата партија предност ќе има младата популација која ќе има секојдневни едукативни состаноци за разлика од другите партии каде што членовите лепат плакати и матат јајца кај шефот.

На едукативните состаноци младите од Љубчо и Бранко но и од други ускусни учители ќе учат како се зема МИТО и што е најважно како да си побараат мито без да се срамат.

Двајцата искусни предавачи Шеќеринска и Бучковски кои се дел од оваа нова партија истакнаа дека младите масовсно се иселуваат затоа што сегашните политичари не се многу лакоми и несакаат да го делат митото со другите особено со младите па затоа ни се случува иселување.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw