February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Ковачевски е нервозен: Политичарите си поделиле боксови и шлаканици на аеродром

„Сите пратеници и владата односно секој еден кој се занимавал, се занимава, или ќе се занимава со политика нема да може да работи подолго време поради проблем кој ни е наметнат од надворешна сила на која што неможеме да се спротиставиме и не доведува во опасност“. Истакна премиерот Ковачевски.

Ваквата одлука на нашиот премиер, пратениците и сите оние кое се занимаваат со политика е поради фактот што Амбасадорката на САД нејзината екселенција Анџела П Агапер најави апсење и казнување на сегашни и поранешни политичари а најверојатно и идни.

Во овие моменти нашата политичка елита се наоѓа со куферите на скопскиот аеродром и чека авион за да фати џенем од државата.

Нашите свиркачи ни кажаа дека нашата политичка елита веќе си разменила боксови и шлаканици на аеродромот кога им кажале дека авионот нема да дојде поради недовршени тендери по што политичарите почнале да се обвинуваат меѓусебно кој е виновен за состојбата и какви требало да бидат процедурите процентите за тендерите на аеродромот.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw