February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски: На денешните блокади го видов Груевски за жал за влакно успеа да ми побегне

Автобусите на приватните превозници во Скопје сеуште се наоѓаат на улиците.

Кога и да има протести работа на полицијата е да врши обезбедување на областа каде што се одржува одреден протест или поголем собир.

За да помогне на полицијата во вршење на должност и самиот министер бил на денешните блокади каде што дожевал шок од ненадеш па имало бркотнца низ автобусите кој биле поставени како блокада.

Спасовски: „Бидејќи во моментов Скопје се соочува со блокади за да им помогнам на полицајците и јас заминав на терен но за да не ги визнемирувам протестантите се маскирав како кондуктер! Додека бев на терен гледам и не ми се верува си викам не е можно си лупнав 2 шамари да не сонувам но кога ме здоболе сватив дека сум буден и дека навистина го гледам Груевски! Почнав да трчам накај него и да му викам Е СЕГА СИ ГОТОВ ПРАВО ТЕ НОСАМ АПСААНА додека викав по него и трчав се лизнав на лушпа од банана но веднаш повторно станав на нозе и некако дојдов до него и му викам АЈДЕ ГРУЈО ДА ТЕ НОСАМ АПСААНА а тој тога ми рече СЛУШАЈ ОЛИ ОВДЕ СУМ И ДОЈДОВ ДА СЕ ПРЕДАДАМ САМО ПРЕД ДА ОДИМЕ КУПИ МИ ЕДЕН БУРЕК ОТИ НЕНОСАМ ПАРИ А МНОГУ СУМ ГЛАДЕН! Морам да признаам дека бев наивен и му поверував па отидов да му купам бурек мислејќи дека ќе си стои на зборот но тој ме изигра и кога се вратив со бурекот го немаше а ми оставил и писмо на кое ми вели ПРЕД НОСОТ ТИ БЕВ И ПАК НЕМОЖЕШЕ ДА МЕ ФАТИШ ПОВЕЌЕ СРЕЌА НАРЕДНИОТ ПАТ!“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е 100% САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw