February 26, 2024

ХУМОР И САТИРА

ХУМОР, САТИРА И ЗАБАВА

Спасовски Демантира: Немало никаков ќотек во Арачиново полицајците биле поканети на игра која се вика издржи шамари и боксови

SPASOVSKI

По извршени детални проверки од страна на СВР Скопје и Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди, ја известуваме јавноста дека комплетна дезинформација се објавите дека полициски службеници биле нападнати во општина Арачиново.

Од извршените проверки е утврдено дека на 30.11.2022 тројца полициски службеници запреле возило „фолксваген“, управувано од малолетник, но не ги презеле потребните службени дејства, за што против нив се изготвени иницијативи за дисциплинска постапка.

„Бидејќи сум министер за внатрешни работи кој поседува супер моќ штом разбрав за случувањето во Арачиново веднаш облеков волшебна наметка и тргнав да го решам случајот. Во текот на самостојанта истрага утврдив дека полицајциете направиле голем прекршок затоа што не сватиле дека се поканети на традиционална игра! Традиционалната игра се вика АКО МЕ ЗАПРЕШ СО КОЛАТА НА СРЕД СЕЛО ЌЕ ЈАДЕШ ЌОТЕК но тоа е едното име на играта второто име на играта е ЗАПРИ МЕ СО КОЛАТА ДА ТЕ СКРШАМ ОД ЌОТЕК! Па затоа како министер со супер моќи сум сигурен дека полицајците не ја сватиле поканата за игра и се однесувале несоодветно и грубо па затоа ќе сносат и соодветни санкции“.

По оваа случка голем број на полициски службенци заминаа на семинар за да им биде објаснета погоре наведената игра семинарот ќе се одржува под мотото ЗАПРИ КОЛА И БИДИ МАЖ ИЗДРЖИ ГО ЌОТЕКОТ.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw