December 5, 2022

Макрон до Пендаровски: Ќе влезете во ЕУ кога на светско првенство ќе заиграте фудбал

Нашиот државен врв побарал односно Пендаровски и Ковачевски побарале итно и безусловно примање на Северна Макаронија како полноправна членка во ЕУ за да има конечно траен мир на балканот и во Светот.

Веднаш по добиеното барање Шолц од Германија и Макрон од Франција одржале состанок за сериозно да го разгледаат барањето. По разгледувањето на Барањето решиле Макрон да даде одговор на Барањето од Северна Макаронија.

Макрон: „ Како претседател на Франција со најголема искрејност ве информирам дека барањето го разгледавме многу сериозно заедно со Германскиот колега Шолц, откако го разгледавме прашањето решивме дека треба да влезете во ЕУ под хитно но ќе мора да исполните еден услов а тоа е да заиграте фудбал на светското првенство“.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw