December 5, 2022

Доколку утре има избори Касандра и Ранду ќе освојат повеќе гласови од СДСМ и Ковачевски

Сегашната влада на нашата земја како и секоја предходна во овие 30 години ја изгуби довербата кај Македонскиот народ.

Бидејќи парламентарни избори мора да има сегашната влада предводена од СДСМ реши да си ги измери рејтингот и популарноста кај народот.

Анкетата била спроведена на 1200 испитаници во период од 7 недела а добиените резултати не се баш во прилог на СДСМ.

Во накетата испитаниците биле прашани доколку утре има избори за кого би гласале Касандра и Ранду или СДСМ од 100 % дури 102,3% одговориле дека ќе гласаат за Ранду и Касандра затоа што се убедени дека подобро ќе ја водат државата од СДСМ.

Откако СДСМ катастрофално помина на оваа анкета Сегашниот премиер Ковачевски реши да се произнесе со соопштение во јавноста.

Ковачевски„ Сакам да ја информирам јавноста дека ние направивме голема грешка затоа што сме одбрале погрешен тим да ја прави нашата анкета, па од далеку се гледа дека оваа анкета е правена од членовите на Левица кои се разбира добиваат помош од Диктаторска Русија, затоа јас заедно со Дуи и останатите наши коалициони партнери решивме да им наложиме на пратениците да изгласаат најстрога забрана за организирање на избори и постоење на други политички партии освен СДСМ затоа што и онака народот само нас не сака и не поддржува а додека останатите партии му прават само проблеми на народот затоа што немаат популарност кај народот“. Соопшти Ковачевски.

НАПОМЕНА СТАТИЈАТА Е ЦЕЛОСНА САТИРИЧНА ИЗМИСЛИЦА СИТЕ СЛИЧНОСТИ СЕ СЛУЧАЈНИ

EfIhjEhiVZjACvmw